Câteva mâini bat din palme

Reciclarea filtrelor BRITA

Împreună pentru mediu

Indiferent dacă este vorba despre ambalajele alimentelor, despre dispozitivele utilizate în bucătărie sau despre accesoriile din autoturismele noastre, este imposibil să ne imaginăm viața de fiecare zi fără plastic. Până la urmă, plasticul este foarte practic, deoarece are o greutate redusă și este ușor de modelat. La BRITA, lucrăm la rândul nostru cu plastic, indiferent dacă este vorba despre cartușele pentru filtre de apă sau despre filtrele profesionale pentru partenerii noștri de afaceri.

Pe lângă plastic, prelucrăm și alte materiale valoroase pentru a oferi cea mai bună experiență de filtrare a apei. Din acest motiv, din 1992 am început să reciclăm filtrele noastre. În acest mod, conservăm resursele și, în același timp, protejăm mediul.

Programul de reciclare BRITA – creat în 1992

„De ce ar trebui să lăsăm reciclarea filtrelor noastre de apă pe seama altora, când putem face acest lucru noi înșine, împreună cu partenerii noștri?” Aceasta este întrebarea pe care și-a pus-o Heinz Hankammer, când a lansat programul de reciclare a cartușelor pentru filtre de apă BRITA, în anul 1992. La momentul respectiv, aceasta era efectiv o activitate de pionierat!

Zis și făcut: din acel moment, cartușele pentru filtre de apă aduse la sediul central BRITA din Germania au fost separate în propriile centre ale companiei și procesate în scopul reciclării. De asemenea, am regenerat noi înșine materialul pentru filtre și l-am reutilizat în noi cartușe pentru filtre de apă, încheind astfel ciclul de viață al materialului. 

Aflați cum funcționează programul nostru de reciclare internă, folosind cele mai importante componente ale cartușelor pentru filtre de apă BRITA.

O mână care ține componente ale unor cartușe dezasamblate

Carcasă din plastic

Carcasa din plastic este dezasamblată prima în locație și, apoi, este colectată de companii partenere. Acestea curăță și separă plasticul și îl macină în granule. Industria materialelor plastice poate apoi folosi aceste granule pentru a produce noi componente din plastic.

Cărbune activ într-o cutie

Cărbune activ

Cărbunele activ este returnat furnizorilor de cărbune activ. Aceștia îl procesează din nou și îl refolosesc pentru diferite procese de filtrare, de exemplu, în tratarea apelor reziduale.

O mână care ține un schimbător de ioni

Schimbătorul de ioni

În propria noastră fabrică, schimbătorul de ioni este regenerat și adăugat la noile cartușe filtrante. Aceasta înseamnă că noile cartușe filtrante BRITA pot conține schimbătoare de ioni regenerate, care au aceeași calitate și performanță. Acest lucru este într-adevăr sustenabil!

Reciclarea cartușelor pentru filtre de apă BRITA în 75 de secunde

Doriți să știți cum se desfășoară reciclarea cartușului dvs. pentru filtrul de apă BRITA? Videoclipul nostru vă arată cum se desfășoară acest proces, folosind ca exemplu cartușul MAXTRA.

Brita Video Placeholder

Foarte inteligent și excelent pentru mediu: datorită programului de reciclare BRITA, aproape toate componentele cartușelor pentru filtre de apă BRITA pot fi reciclate și reintroduse în ciclul materialului.

Reciclarea cartușelor pentru filtre de apă BRITA la nivel mondial

Programul de reciclare BRITA a fost implementat în numeroase țări europene, precum Germania, Regatul Unit, Franța, Spania, Elveția, Belgia și Țările de Jos. În colaborare cu numeroși parteneri comerciali, cartușele pentru filtre de apă BRITA sunt colectate și aduse la sediul nostru central din Germania.  

În Asia, cartușele pentru filtre de apă nu sunt transportate în Germania. În schimb, colaborăm cu companii partenere pentru a asigura reciclarea filtrelor la nivel local.

Centrul de producție BRITA din Bad Camberg/Germania

Centrul de producție BRITA din Bad Camberg / Germania: Aici este locul în care sunt produse cartușele pentru filtre de apă BRITA, inclusiv schimbătoarele de ioni regenerate.

Cum să reciclezi filtrele BRITA

Alătură-te eforturilor noastre și hai să fim buni cu planeta: recicleză filtrele uzate!