AJUTOR/ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Toate filtrele BRITA oferă performanțe de filtrare ridicate, reducând în mod eficient numărul de substanțe care pot afecta negativ gustul sau mirosul, cum ar fi clorul. De asemenea, filtrele BRITA sunt ușor de instalat, de configurat și de amplasat.

 

Cartușul MAXTRA+ oferit de BRITA:

Cartușul inovator MAXTRA+ produs de BRITA oferă până la 150 de litri de apă proaspătă filtrată timp de 4 săptămâni. Rășina cu schimb de ioni reduce atât alcalinitatea apei (depunerile de calcar), cât și prezența anumitor metale grele, precum plumbul și cuprul. Cărbunele activ reduce substanțele care pot afecta negativ gustul, precum clorul și compușii pe bază de clor (dacă sunt prezenți).

 

MicroDisc de la BRITA:

Filtrul compact și puternic MicroDisc oferit de BRITA filtrează până la 150 de litri de apă și durează maximum 4 săptămâni. Caracteristica sa ActivSelect blochează elementele nedorite care afectează gustul apei, precum clorul, permițând trecerea mineralelor precum calciul și magneziul.

Filtrele MAXTRA+ și MicroDisc de la BRITA au fost concepute pentru o instalare rapidă și ușoară.

 

Cartușul MAXTRA+ oferit de BRITA:

Umple cu apă o cană sau un bol. Scufundă cartuşul MAXTRA+ de la BRITA în apă rece şi scutură-l încet, pentru a îndepărta bulele de aer. Introdu cartușul în pâlnia cănii și recirculă apa de două ori prin filtru. După ce ai aruncat primii doi litri, filtrul tău BRITA este pregătit pentru utilizare.

 

MicroDisc de la BRITA:

Înainte de a folosi MicroDisc pentru prima dată, pune-l sub jetul de apă curentă și freacă ușor ambele laturi cu degetele, timp de aproximativ 30 de secunde. Astfel vei îndepărta eficient orice praf de carbon în suspensie care poate fi prezent.

Ideal ar fi să păstrezi recipientele cu apă BRITA într-un loc răcoros, de exemplu în frigider. De asemenea, trebuie să te asiguri că recipientele nu sunt depozitate în contact direct cu lumina solară și trebuie să folosești apa din aceste recipiente în 24 de ore.

Nu. Sistemele BRITA de filtrare a apei sunt concepute spre a fi utilizate numai pentru apa tratată, din rețeaua publică, sau pentru apa din surse proprii, care a fost aprobată ca fiind sigură pentru consum uman.

Durata de viaţă a cartuşului MAXTRA+ depinde de calitatea apei locale, spre exemplu de duritatea acesteia. Cartușul MAXTRA+ de la BRITA filtrează până la 150 de litri în regiunile cu apă dură (care au în general o duritate de 12 până la 14,5 grade germane). Pentru a asigura performanţe optime, cartuşul MAXTRA+ de la BRITA trebuie schimbat la 4 săptămâni. Pentru a-ți reaminti despre următoarea schimbare a cartușului, cana ta filtrantă BRITA este echipată cu un indicator de schimbare a cartușului.

În general, pentru a beneficia de o performanță optimă, cartușul MicroDisc trebuie înlocuit la patru săptămâni. Pentru a asigura respectarea acestui interval de utilizare, numeroase produse BRITA sunt prevăzute cu un indicator electronic ușor de utilizat, care monitorizează durata de utilizare rămasă a filtrului și te înștiințează atunci când este necesar să îl înlocuiești.

Toate sistemele de filtrare BRITA ajută la reducerea semnificativă a consumului de sticle de plastic. Datorită faptului că pot fi reciclate într-o mare măsură, componentele BRITA generează un impact pozitiv, sustenabil, asupra mediului înconjurător.

Dacă sunt păstrate în mod adecvat, toate cartușele BRITA originale își păstrează proprietățile timp de câțiva ani. Pentru păstrarea cartușului în condiții optime, temperatura ambientală trebuie să fie cuprinsă între 1°C și 50°C, iar cartușul trebuie să se afle în ambalajul său original, sigilat, departe de acțiunea directă a razelor solare sau a altor surse de căldură.

fill&serve Mind, fill&go Vital si fill&enjoy Marella se pot spăla la mașina de spălat vase, la o temperatură de maximum 50°C. De asemenea, se pot spăla manual cu apă caldă și săpun, folosind un burete. fill&enjoy Fun se poate spăla exclusiv manual, cu apă rece sau călduță. Te rugăm să reții că dispozitivul BRITA Memo integrat în capac nu poate fi spălat în mașina de spălat vase și nu trebuie să intre în contact prelungit cu apa. Pentru a evita decolorarea, nu umple niciodată cu lichide sau sucuri care pot păta cu ușurință. Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți manualul de instrucțiuni.

Ideal ar fi să utilizezi apa filtrată în 24 de ore. Dacă nu utilizezi filtrul de apă BRITA o perioadă îndelungată (de ex. pe perioada vacanţei), BRITA recomandă să scoți cartuşul MAXTRA+, să arunci apa rămasă în filtrul de apă BRITA şi să introduci cartuşul MAXTRA+ din nou, fără să-l fixezi.

BRITA oferă piese de schimb (în funcție de disponibilitate) pentru produsele sale. Pentru mai multe informații, contactează distribuitorul local BRITA.

Da, sticla practică fill&go Vital te ajută să savurezi apa filtrată BRITA oriunde te-ai afla. Nu trebuie decât să umpli sticla cu apă potabila de la robinet și să te bucuri de gustul său deosebit!

Noul filtru MicroDisc optimizat, cu cărbune activ, utilizabil pentru sticla BRITA fill&go Vital, durează 4 săptămâni.

Cu siguranță, deoarece un singur filtru BRITA poate filtra 150 de litri de apă sau echivalentul a 300 de sticle de o jumătate de litru.

Sticla fill&go Vital este o alternativă practică și sustenabilă la sticlele de plastic și ajută la reducerea utilizării acestora. Și aceasta este un câștig, atât pentru buzunarul tău, cât și pentru mediul înconjurător.

Sticla de băut este realizată dintr-un material sintetic de înaltă calitate, fără BPA, și a fost certificată ca îndeplinind standardele de siguranță alimentară de către Institutul pentru Inspecții Tehnice din Germania.

Da, toate componentele sticlei BRITA fill&go Vital pot fi spălate în mașina de spălat vase.

Sticlele de băut sunt oferite în patru culori moderne: roz, albastru, verde sau mov.

Filtrul inovator cu cărbune activ reduce contaminanții care pot afecta mirosul sau gustul apei de băut. Mineralele precum calciul și magneziul pot trece prin filtru.

Sticla fill&go Vital are o capacitate de 600 ml.

Înainte de a folosi prima dată carafa cu filtru de apă fill&serve Mind, curăț-o cu un detergent. Curăță cu regularitate carafa cu filtru de apă fill&serve Mind, fie manual, fie în mașina de spălat vase (la o temperatură de maximum 50°C). Notă: dispozitivul BRITA Memo integrat în capac nu poate fi spălat în mașina de spălat vase.

Carafa fill&serve Mind este concepută pentru a îmbunătăți gustul apei de la robinet în vederea consumului ca apă rece. Apa filtrată poate fi folosită pentru prepararea băuturilor calde, însă nu îți protejează dispozitivul împotriva depunerilor de calcar.

Apasă și menține apăsat butonul START de pe capac până ce toate cele patru bare apar pe afișaj și luminează intermitent de două ori. BRITA Memo este acum configurat. Punctul care luminează intermitent, situat în colțul din dreapta jos al afișajului, indică faptul că Memo funcționează. În fiecare săptămână va dispărea câte o bară, iar barele rămase pe afișaj indică durata de utilizare rămasă a dispozitivului de filtrare. Nu uita să înlocuiești filtrul cel puțin o dată la patru săptămâni, pentru a asigura performanța optimă a produsului tău BRITA și pentru a păstra standardele optime de igienă pentru apa ta filtrată.

Nu te îngrijora, din cauza abraziunii se pot găsi particule mici de carbon în ambalaj și în apa filtrată. Aceste particule nu au niciun efect negativ asupra sănătăţii. Dacă sunt înghiţite, acestea nu vor dăuna corpului omenesc. În cazul în care observi prezența particulelor de carbon, BRITA recomandă clătirea abundentă a filtrului MicroDisc pe ambele fețe, sub jet de apă.

BRITA fill&serve Mind are o înălțime de 290 mm și un diametru de 102 mm. Materialul de ultimă generație din care este realizată oferă o transparență excepțională, precum și o greutate foarte redusă și rezistență la șocuri. Are o capacitate totală de 1,3 litri (volumul pâlniei este de 0,5 litri), este concepută pentru a încăpea cu ușurință în ușa frigiderului și este prevăzută cu dispozitivul foarte util BRITA Memo, care monitorizează durata de utilizare a filtrului.

Datorită tehnologiei sale puternice ActivSelect, noul BRITA MicroDisc reduce eficient substanțele care afectează gustul, permițând în același timp trecerea mineralelor importante. Fiecare MicroDisc este realizat din carbon natural, obținut din coji de nucă de cocos și are milioane de pori extrem de mici. Acești pori captează și blochează elementele nedorite. Rezultatul este o apă mai proaspătă și cu un gust mai bun, la fiecare înghițitură.